Lokmalık Minik Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 200 gram tereyağı
- İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Lokmalık Minik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını yani kıymalı harcı ocakta kavurup soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan hamuru için tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım ve çırpalım. Ardından kontrollü bir şekilde un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzu 12 eşit bezelere bölelim. Yuvarlayıp üstünü kapatalım 30 dk dinlensin.
- Dinlenmiş bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde açalım her kata oda ısısında yumuşamış tereyağını sürelim bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım. Bir tepsiye alalım üstünü poşet ile kapatalım 1 saat dolapta beklesin.
- Dolapta dinlenmiş hamuru tezgaha alalım merdane ile kare form vererek açalım rulet ile enine boyuna kareler keselim iç harcını koyalım.
- Hamurun uçlarını birleştirip elimizle kapatalım hafifçe elimizle bastıralım yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.