Lokmalık Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 4, 5-5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran ölçü değişebilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Domates sosu (Yaz sonu yaptığım domates sosunu kullandım)
- Kekik
- Sucuk
- Kapya biber
- Yeşil biber
- Mısır
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Lokmalık Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımızın içine su, süt, maya, şeker, sıvı yağ, un ve tuzu koyup yoğuruyoruz (Hava sıcak olduğu için ön mayalama süreci yapmadım)
- Yoğurma süreci bittikten sonra hamurun üzerini streçleyip 30 dakika kadar mayalanması için bekletiyoruz.
- Mayası geldikten sonra hamuru tezgaha alıp kalın olmayacak biçimde merdaneyle açıyoruz. Çay bardağı ile kesip form veriyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt koyup hal verdiğimiz hamurları tepsiye diziyoruz. Kalan hamuru tekrar yoğurup merdaneyle açıp hal veriyoruz.
- Üzerlerine tatlı kaşığıyla domates sosu koyup gereçleri eşit formda paylaştırıyoruz (Sucuk, yeşil biber, kapya biber ve mısır)
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. Çıkarmadan 5 dakika öncesinde kasar peyniri serpiştirip eriyene kadar fırında bekletiyoruz.