Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ ( oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
- 3 yemek kaşığı pudra şeker
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırınımızı 160 dereceye ayarlıyoruz.
- Ardından bir kabımıza un hariç bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Ardından yavaş yavaş unumuzu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hazırladığımız hamurları küçük küçük yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırına atalım ve üstü biraz kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri yaklaşık 15 dk bekletip üzerine pudra şekerini serpip servis edebilirsiniz ,şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.