Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim)
- 1 yumurta akı
- Susam
Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Cevizden küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Önce yumurta akına, sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fansız ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk 5 dk kurabiyeleri tepsiden almayalım sıcakken dağılma olabilir.
- Kurabiyelerimiz ılıdığında servis tabağına alabiliriz. Deneyecek olanlara kolay gelsin.