Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber(dilerseniz 1 adet kapya da ekleyebilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- 1’er tatlı kaşığı kekik, pulbiber
- 1’er çay kaşığı karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 100 gram tereyağ
Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırın kabımızın içerisine dana kuşbaşını ekleyelim.
- Üzerine küp küp doğranmış domatesleri, yemeklik doğranmış soğanları, küçük küçük doğranmış biberleri ve yine küçük küçük doğranmış sarımsakları ekliyoruz.
- Baharatları üzerine serpiyoruz, karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tabakta salça ve suyu güzelce karıştırıyoruz.
- Salça tamamen eridikten sonra yemeğimizin üzerine döküyoruz.
- Üzerlerine küçük parçalara böldüğümüz tereyağını dağınık bir şekilde ekliyoruz.
- 200 derecelik fırında ortalama 1-1,5 saat aralığında pişirelim.
- ️Yemeğimizin kurulmaması için arada bir fırın kapağını açarak, yemeğimizi kaşıkla karıştıralım.
- Fırından aldığımız belen tava afiyetle yemeye hazır????.
Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı