Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokum Gibi Etiyle Belen Tava

Lokum Gibi Etiyle Belen Tava
0
29

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
lokum-gibi-etiyle-belen-tava.jpg

Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber(dilerseniz 1 adet kapya da ekleyebilirsiniz)
  • 3 diş sarımsak
  • 1’er tatlı kaşığı kekik, pulbiber
  • 1’er çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 100 gram tereyağ

Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırın kabımızın içerisine dana kuşbaşını ekleyelim.
  2. Üzerine küp küp doğranmış domatesleri, yemeklik doğranmış soğanları, küçük küçük doğranmış biberleri ve yine küçük küçük doğranmış sarımsakları ekliyoruz.
  3. Baharatları üzerine serpiyoruz, karıştırıyoruz.
  4. Ayrı bir tabakta salça ve suyu güzelce karıştırıyoruz.
  5. Salça tamamen eridikten sonra yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  6. Üzerlerine küçük parçalara böldüğümüz tereyağını dağınık bir şekilde ekliyoruz.
  7. 200 derecelik fırında ortalama 1-1,5 saat aralığında pişirelim.
  8. ❗️Yemeğimizin kurulmaması için arada bir fırın kapağını açarak, yemeğimizi kaşıkla karıştıralım.
  9. Fırından aldığımız belen tava afiyetle yemeye hazır????.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Lokum Gibi Etiyle Belen Tava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt