teknolojiuzmani
FD Üye
Lokum Üzere Fırında Kuzu Kaburga Tanımı İçin Materyaller
- 7-8 adet doğranmış kuzu kaburga
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 orta uzunluk rendelenmiş soğan
- Kekik, karabiber ,tozbiber tuz
- Alüminyum folyo
Lokum Üzere Fırında Kuzu Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle marine gereçlerimizin tamamını uygun bir kaba koyup uygunca karıştıralım.
- Daha sonra kaburgaları içine atıp uygunca bulandıralım ve üzerini streçleyip yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Fırın tepsimizin altına alüminyum folyoyu uygun bir biçimde keselim.
- Dinlenen kaburgaları üzerine dizelim.
- Sebzelerimizi doğrayıp kalan marine harcına atıp uygunca bulandıralım.
- Zerzevatları de kaburgaların etrafına dizdikten sonra üzerine tekrar alüminyum folyo kesip kenarlarını düzgünce katlayalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????.