
Lokum Üzere Kavurma Ne Su Nede Ekstra Yağa Gerek Yok Lokum Üzere Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana kuşbaşı et
- 300 grm iç yağı
- Tuz
Lokum Üzere Kavurma Ne Su Nede Ekstra Yağa Gerek Yok Lokum Üzere Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç yağı incecik doğranır düdüklü tencerede düzgünce eritilir.
- Üzerine kuşbaşı etlerimiz bırakılır ve yağ etlere homajen olacak halde yedirir her etler renk değiştirince kapağı kapatılır.
- Fışıldama sesi duyulunca 10 dk sonra altı kapatılır havası giden düdüklü açılır ve tuz ek edilir karıştırılır (kesinlikle su yahut iç yağ dışında öbür yağ konulmaz etler kendi sularını bırakacaktır suya gerek yok).