Lokum Üzere Mercimek Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase kırmızı mercimek
- 1 kase ince köftelik bulgur
- Yarım kase pilavlık bulgur (çok iri olan bulgurdan değil)
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Lokum Üzere Mercimek Köfte Tanımı Yapılışı
- 5 litrelik tencerenin yarısına kadar suyu doldurup tuzunu atıp yıkadığımız 1 kase mercimeği ekleyip güzelce kaynatıyoruz.
- Çorbadan bir tık fazla kaynaması gerekiyor.
- Düzgünce kaynadıktan sonra altını kapatıp bulgurları ekleyip biraz karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
- Bu sırada boş durmuyoruz soğanı küçük küçük doğruyoruz.
- Orta uzunluk tavaya bol yağ ekliyoruz zeytinyağı yahut sıvı yağ fak etmez.
- Soğanı biraz kavurup salçayı da ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Geniş bir kaba dinlenen mercimeği alıp kavurduğumuz salçalı harcı ekliyoruz.
- Üzerine karabiber ve pulbiber atıp kaşıkla hafif karıştırıyoruz.
- Birinci sıcağı geçince yavaş yavaş yoğuruyoruz kıvamına nazaran azar azar su ile yoğurulabilir.
- Doğranan yeşil soğan ve maydanozu da atıp bir hoş yoğuralım.
- Bir kase suya ortada bir elinizi batırarak sıkım yaparsanız daha hoş görünüyor.