Lokum Üzere Nefis Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı nohut
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram dana kuşbaşı yada kuzu kuşbaşı
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates sos yazdan hazırladığımız
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet küp şeker
Lokum Üzere Nefis Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Nohutlarımızı bir gece evvelden bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek üstünü geçecek kadar suda bekletiyoruz.
- Düdüklü tencereye yıkadığımız kuş başı etlerimizi ek edip haşlıyoruz. Bir kenara alıyoruz.
- Soğan ve biberi yemeklik doğruyoruz sıvı yağımızıda ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine etlerimizi suyundan süzerek ilave ediyoruz. Bir iki çeviriyoruz.
- Salça, domates sos, tuz ve baharatlarımızı da ayarlayıp suyunu süzdüğümüz nohutlarımızı ek ediyoruz.
- Üzerine ayırdığımız etimizin suyundan ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz üzerine çıkacak kadar su kâfi oluyor tercihen düdüklüde denetimli 15-20 dk kadar bir müddette pişiyor.
- Nohutun cinsine nazaran pişme müddeti farklılık gösterebilir o yüzeden denetimli pişiriniz.
- Olağan tencerede tıpkı süreçler sırasıyla pişirebilirsiniz. Afiyet olsun????.