
Lokum Üzere Tavada Kuşbaşı Tanımı İçin Gereçler
- 170 gram kuşbaşı
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük kapya biber
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber
- İsdeğe bağlı karabiber pul biber
Lokum Üzere Tavada Kuşbaşı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuşbaşı etleri tavada orta ara karıştırarak sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları koyup biraz daha kavuralım.
- Yeşil biberi ve kapya biberi ortadan ikiye kesip köşeli olarak doğruyoruz.
- Hepsini kavrulan soğan ve etin üzerine alıp kısık ateşte kavuruyoruz.
- Hepsi kavrulduktan sonra 1 çay bardağı kadar kaynar su koyup bir iki dakika daha kaynatalım.
- Biraz kıvam aldıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.