
Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük dal pirzola
- 1 adet domates
- 6 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 3 adet patates
- 1 adet kapya biber (Biber olmadan da olabilir)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
Lokum Gibi Tavada Pirzola Eşliğinde Fırında Baharatlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirzolaları sıvı yağ ve baharatlar ile boca edelim. Tavaya çok az sıvı yağ ekleyelim ısınınca pirzolaları tavaya alalım arkalı önlü yüksek ısıda mühürleyelim.
- Sonra biberleri de tavaya alalım kapağı kapalı kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Patatesleri soyalım dilim dilim doğrayalım üzerine baharatları, bir diş sarımsağı rendeleyelim ve sıvı yağı ekleyerek güzelce harmanlayalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim patatesleri tepsiye alalım. Kapya biberleri de üzerine halka halka doğrayalım.
- Pişirme kağıdını ıslatıp sıkalım tepsinin üzerine kapatalım 210 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika üzeri kapalı sonra üstü açık olarak kızartalım ve fırından alalım.
- Tavadaki pirzolalar suyunu çekmeye başlayınca diğer yüzlerini çevirelim domates dilimlerini aralarına koyalım. Yine tavanın kapağı kapalı şekilde etler istediğimiz gibi pişince baharatlı patatesle birlikte servis edelim afiyet olsun.