
Lokum Üzere Tavuk Şiş (Tavada) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kekik
- Galeta unu
- Sıvı yağ
Lokum Üzere Tavuk Şiş (Tavada) Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayalım.
- Yumurtamızı çırpıp öbür malzemeleride ekleyip üzerine tavukları ekleyelim.
- Marine ettiğimiz tavuğumuzu dolaba koyarak 2 saate kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavuklarımızı önce şişlere geçirelim, daha sonra geniş bir tabağın içerisine aldığımız galeta ununa bulayalım.
- Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ̆ı alalım ve yağ kızdıktan sonra tavuk şişleri kızartalım.
- Tavuk şişleri kızartırken orta ara çevirelim ve her tarafının kızarmasını sağlayalım.
- Sırası ile tüm tavuk şişleri kızartalım ve uygun bir tabağın içerisine alalım, dilediğimiz şekilde servis edelim.