Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tarifi

Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tarifi
0
158

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
lokum-kivaminda-kuzu-gerdan-tarifi.jpg

Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Materyaller

  • 15 adet kuzu gerdan eti
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 8-9 adet arpacık soğan
  • 8-9 adet çarliston biber
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz(damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)

Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etlerimizi bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ek edip içerisine sirkeyi ek ediyoruz. Yaklaşık 5-10 dk bu biçimde bekletip,yıkıyoruz.
  2. Yıkadığımız etlerimizi suyunun süzülmesi için süzgece alıp bekletiyoruz.
  3. Öbür taraftan yapışmaz altı bir tavayı ocağa alıp düzgünce ısıtıyoruz.
  4. Isıttığımız tavaya etlerimizi azar azar ek edip her tarafı eşit biçimde olacak halde mühürlüyoruz(görselde olduğu gibi)
  5. Mühürlediğimiz etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı bütün formda ekleyip etlerimizin üzerini geçecek kadar su ek edip yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  6. Bir kaba domates salçası,biber salçası,rendelenmiş sarımsak,sıvı yağ,ılık su,karabiber ve tuzuda ek edip düzgünce karıştıyoruz.
  7. Düdüklüde pişen etlerimizin suyunu süzüp tek tek sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine arpacık soğanları ve biberlerimizi de soslayıp ekliyoruz.
  9. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun ☺️.
Not:suyumuza kattığımız sirke etlerin kanını daha çabuk dışarı salmasını sağlıyor. Et pişmeden evvel mühürlenirse kurumaz ve pişince lokum kıvamında olur. Arpacık soğanların kabuklarını soymadan evvel bir kaba alıp üzerine su ek edip 1-2 dakika bekletirseniz kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Düdüklü tencerede pişirdiğimiz etlerimizin suyunu çorba yahut pilav imalinde kullanabilirsiniz. Tercihe nazaran etimizi fırınlarken patates,kabak,patlıcan üzere sebzeler de tercih edebilirsiniz. Kuzu gerdanların kendine mahsus yağları da olduğundan ötürü yalnızca sosta yağ kullanmak kâfi olacaktır. Tercihe nazaran gerdan etimizi azaltabiliriz.

Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Kuzu Gerdan (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan8 adet arpacık soğan4 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı sıvı yağDefne yaprağı2 yemek kaşığı kekikKırmızı toz biberKarabiberTuz2 su bardağı sıcak su Fırında Kuzu Gerdan (Videolu)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Fırında Kuzu Gerdan Tarifi İcin Malzemeler *4 adet kuzu gerdan ( Kişi sayısına gore belirlenebilir) *2 adet defne yaprağı *45 adet tane karabiber *2 adet patates *1015 adet arpacık soğan *1 tatlı kaşığı domates salcası *1 tatlı kaşığı biber salcası *Tereyağı *Tuz, karabiber, pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuzu gerdan15 tane arpacık soğan (Normal soğanda olur)3 tane patates (Büyük büyük doğruyoruz)1 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı sıvı yağTuz, karabiber5 su bardağı su Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı Öncelikle düdüklü tenceremize 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan5 adet tane karabiber2 adet defne yaprağı (var ise)Etleri kapatacak kadar su1 adet patates1 adet havuç1 adet kuru soğan4 kısım maydanozTuzYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 silme çay kaşığı zerdeçal Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8adet kuzu gerdan10-15 adet arpacık soğan4-5 adet patates2 adet soğan Terbiye için; 1 adet limon1 yumurta sarısı1 kaşık un Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt