
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Materyaller
- 15 adet kuzu gerdan eti
- 5-6 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 8-9 adet arpacık soğan
- 8-9 adet çarliston biber
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz(damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz)
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ek edip içerisine sirkeyi ek ediyoruz. Yaklaşık 5-10 dk bu biçimde bekletip,yıkıyoruz.
- Yıkadığımız etlerimizi suyunun süzülmesi için süzgece alıp bekletiyoruz.
- Öbür taraftan yapışmaz altı bir tavayı ocağa alıp düzgünce ısıtıyoruz.
- Isıttığımız tavaya etlerimizi azar azar ek edip her tarafı eşit biçimde olacak halde mühürlüyoruz(görselde olduğu gibi)
- Mühürlediğimiz etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı bütün formda ekleyip etlerimizin üzerini geçecek kadar su ek edip yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
- Bir kaba domates salçası,biber salçası,rendelenmiş sarımsak,sıvı yağ,ılık su,karabiber ve tuzuda ek edip düzgünce karıştıyoruz.
- Düdüklüde pişen etlerimizin suyunu süzüp tek tek sosa batırıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine arpacık soğanları ve biberlerimizi de soslayıp ekliyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirip servis ediyoruz.Afiyet olsun
.
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı