
Lokum Kuzu Pirzola Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet kuzu pirzola
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Dolu dolu 1 yemek kaşığı kekik
- Tuz
- 1 adet domates
- Soğan ,sarımsak
Lokum Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirzolayı sıvı yağ ve tuz ,kekik harcın içinde ne kadar bekletirseniz o kadar lezzetlenir.
- Ben bir gün evvelden hazırlayıp buzdolabında koruma ettim.
- Fırın ısınız birinci 45 dakika için 180° ye ayarlansın bile.
- O esnada istediğiniz sebzeyi kullanabilme kaidesiyle hazırlıklara başlayalım.
- Etimizi tepsimize alalım ve ben 4-5 diş sarımsak, soğan ve bir domates küçültüp ortalarına yerleştirdim.
- Üzerini alu folio ile kapatıp birinci 45 dakikası için verdim fırına.
- Akabinde ısıyı 200° alıp bir 15 dakika da üzerinin kızarması için folio yu açıp pişirme tavsiyesindeyim.
Afiyetler olsun.
Lokum Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı