Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokum Tavuk Şiş

Lokum Tavuk Şiş
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lokum-tavuk-sis.jpg

Lokum Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça eti
  • çeri domates
  • yeşil biber
  • kırmızı biber
Marinesi İçin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tozbiber
  • Kimyon
  • Kekik

Lokum Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak marinesini hazırlıyoruz. Bunun için yoğurt, zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Kuşbaşı doğradığımız tavuk kalça etini sosa ek edip iyicene karıştırıyoruz.
  3. Marine ettiğimiz etlerin üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu kademeden geçirmenizi öneririm böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
  4. Çöp şişlere sırasıyla diziyoruz >domates, tavuk, yeşil biber, kırmızı biber.
  5. Hazırladığımız tavuk şişlerini fırınımızın ızgara teli üzerine diziyoruz.
  6. Fırın tepsisini yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ızgara telinin altına koyuyoruz. Izgara ayarında 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  7. Ben meyhane pilavı, salata ve piyaz ile servis ettim. Siz dilerseniz patates yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt