Lokum Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kemiksiz tavuk kalça eti
- çeri domates
- yeşil biber
- kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tozbiber
- Kimyon
- Kekik
Lokum Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak marinesini hazırlıyoruz. Bunun için yoğurt, zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz.
- Kuşbaşı doğradığımız tavuk kalça etini sosa ek edip iyicene karıştırıyoruz.
- Marine ettiğimiz etlerin üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu kademeden geçirmenizi öneririm böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
- Çöp şişlere sırasıyla diziyoruz >domates, tavuk, yeşil biber, kırmızı biber.
- Hazırladığımız tavuk şişlerini fırınımızın ızgara teli üzerine diziyoruz.
- Fırın tepsisini yarıya kadar suyla dolduruyoruz ve ızgara telinin altına koyuyoruz. Izgara ayarında 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Ben meyhane pilavı, salata ve piyaz ile servis ettim. Siz dilerseniz patates yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.