Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
lokumlu-kurabiye.jpg

Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 adet vanilin
  • 4.5 su bardağı un
  • Sade lokum

Lokumlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç tüm oda sıcaklığında ki materyaller uygun bir kaba alınır.
  2. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  3. Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.
  4. Dağılmayan bir kıvamda olmadı gerekir.
  5. Hamur hazırlandıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
  6. Lokumlar zar boyutunda doğranır.
  7. Hamurdan cevizden biraz daha küçük yahut ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
  8. İçersine lokum koyulur ve fırın kağıdına dizilir.
  9. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
  10. Boyutuna nazaran pişme mühleti değişebilir.
  11. Üzeri kızarmadan fırından almalısınız.
  12. Birinci sıcağı çıkınca dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  13. Ilık yahut soğuk tüketilebilir. 1 hafta muhakkak bayatlamıyor onu da söyleyeyim.
Deneyenlere afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt