Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket toz krem şanti
- 1 adet vanilin
- 4.5 su bardağı un
- Sade lokum
Lokumlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm oda sıcaklığında ki materyaller uygun bir kaba alınır.
- Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.
- Dağılmayan bir kıvamda olmadı gerekir.
- Hamur hazırlandıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
- Lokumlar zar boyutunda doğranır.
- Hamurdan cevizden biraz daha küçük yahut ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
- İçersine lokum koyulur ve fırın kağıdına dizilir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
- Boyutuna nazaran pişme mühleti değişebilir.
- Üzeri kızarmadan fırından almalısınız.
- Birinci sıcağı çıkınca dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Ilık yahut soğuk tüketilebilir. 1 hafta muhakkak bayatlamıyor onu da söyleyeyim.