Lokumlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda ısısı)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Lokum
- Pudra şekeri
Lokumlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba yumuşamış margarini yumurta sarısını şekeri kabartma tozu vanilya koyup unu azar azar ek ederek yeterlice yoğurun.
- Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olacak form verip dilimlenmiş lokumu içine koyup kapatıp yuvarlayalım
- Tepsiye pişirme kagıdına dizelim
- 175 derece fırında üzeri kızarmayacak altı hafif kızaracak halde pişirelim
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım sıcakken ve ılıkken üzerini asla kapatmıyoruz soğuyunca üzerini pudra şekeri serpin afiyet olsun.