Lokumlu Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı küçük lokum
- 2 tane şeftali
- Alabildiği kadar un
Lokumlu Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım içine yağ yoğurt sütü ekleyelim karıştıralım.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı koyup karıştıralım.
- Küçük küçük kestiğimiz lokumları koyalım, şeftalimizi soyup ince dilimler kesip pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Üstüne kek harcı dökelim sonra fırına veriyoruz. 170-180 derecede pişirip kürdan yardımıyla pişmesine bakalım.
- Pişince çıkartalım soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.