Lolaz nasıl yapılır
Lolazlı pilav denince akla ilk gelen şehrimiz Gaziantep'ten başkası değildir Gaziantep'e has bir yemek olan Lolazlı Pilav icin gerekli malzemeleri verelim once
imageslolazpilavinasilyapilir5ad3c656c790a
500 gr lolaz (borulce) 250 gr pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 yemek kaşığı domates salcası Tuz
Borulce olarak bildiğimiz Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, uzerini kaplayacak kadar su ilave edilir (Su lolazı pişirecek kadar olmalıdır) Lolazlar piştikten sonra pilavı pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir Sonra salcası konulur bir taşım kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra karabiber ve kırmızıbiber eklenir Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın uzerine dokulur Onbeş dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
Lolazlı pilav denince akla ilk gelen şehrimiz Gaziantep'ten başkası değildir Gaziantep'e has bir yemek olan Lolazlı Pilav icin gerekli malzemeleri verelim once
imageslolazpilavinasilyapilir5ad3c656c790a
500 gr lolaz (borulce) 250 gr pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 yemek kaşığı domates salcası Tuz
Borulce olarak bildiğimiz Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, uzerini kaplayacak kadar su ilave edilir (Su lolazı pişirecek kadar olmalıdır) Lolazlar piştikten sonra pilavı pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir Sonra salcası konulur bir taşım kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra karabiber ve kırmızıbiber eklenir Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın uzerine dokulur Onbeş dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır