bilgisayarci
FD Üye
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Toz biberli tereyağı
Loppuk (Erzincan’ın Bulgur Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurları ıslatalım.
- Kabardıktan sonra içine yumurtalarını ekleyelim.
- Un ve tuzunu da ek ettikten sonra uygunca yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra küçük toplar halinde yuvarlayalım.
- O sırada bir tencerede haşlama suyunu kaynatalım.
- İçerisine tuz ek edelim.
- Kaynayan suya köftelerimizi atalım.Yumuşayınca kevgirle alalım.
- Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber ile servis edelim.