Lor Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 4 yufka
- 400 gram lor
- 1 büyük soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 şişe maden suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Lor Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcın hazırlanışı için tenceremize yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanımızı alıp kavuruyoruz.
- Daha sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra lorumuzu ekliyoruz, 2-3 dakika loru kavurduktan sonra içerisine baharatları ekliyoruz 1-2 dakika karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Doğradığımız maydanoz ve naneyi de ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Sosumuzu bir kap içerisinde bütün gereçleri katıp karıştırıyoruz.
- Birinci yufkayı serip üzerine sosu her yerine gelecek halde sürüyoruz, daha sonra ikinci yufkayı birincinin üzerine koyup tekrar sos sürüyoruz ve 12 eşit kesime üçgen biçiminde bölüyoruz.
- Üçgenin geniş kısmına iç harcı bir kaşık koyup sigara böreği halinde sarıyoruz ve bu süreç bitince birebirini öteki iki yufkaya da uyguluyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırına verilir. Afiyet olsun.