Lor Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase bulgur
- 1’5 kase taze lor
- 1 bağ pazı
- 1 tutam tarhun
- Tereyağı
Lor Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru pişiriyoruz. Piştikten sonra derin bir kaba boşaltıyoruz. Az ılındıktan sonra taze loru ve tarhunu ekliyoruz. Güzelce yoğuruyoruz.
- Bir yandan da pazıları kaynar suda haşlayıp daha sonra soğuk suya alıyoruz (Renkleri kararmasın diye
- Yağlanmış tepsiye sardığımız dolmaları diziyoruz. 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
- O pişerken 2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Fırından çıkardığımız dolmaları tabağımıza alıp üzerlerine tereyağı döküp. Afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun ????.