Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
İnsanın evde yaptığı gıdaları gönül rahatlığı içinde tüketmesi kadar daha güzel ne olabilir Yapımı fazla zaman alan ve çok fazla uğraştıran gıdaları kendimiz yapmak istemeyiz, her zaman hazıra kaçarız ama lor yapımı puding yapmak kadar oldukça kolay bir peynir çeşididir Kalsiyum yönünden son derece zengin olup kalorisi çok düşük olan bir besindir Zeytinyağı, kekik, pul biber ilave edilerek kahvaltı sofralarını şenlendirir Reçellerle, balla tüketebilir, çeşitli tatlı ve kek yapımında kullanabilir

Yüksek protein ve kalsiyum içeriğinden dolayı sporcu yiyeceği olarak da değerlendirilebilir Lorun protein açısından yumurtadan daha fazla biyolojik değerliliği olduğu tespit edilmiştir Bu değer yumurtada 100 iken, lorda ise 126 olup yumurtaya alerjisi olan biri lor yiyerek protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilmektedir

Lor peyniri için gereken malzemeler şunlardır: 5 litre süt, 2,5 cay bardağı elma sirkesi, 1 su bardağı ayran

Hazırlanışı:

ilk olarak pastörize edilmiş olan sütü ocağa alıp kaynama noktasına kadar kaynatıyoruz Sütümüz kaynar kaynamaz iki buçuk çay bardağı elma sirkesinin bir kısmını ilave etmeye başlıyoruz Çok yoğun ve yağlı bir süt kullandığını düşünüyorsanız Sirke miktarınız tam 2,5 çay bardağı sirke olmalıdır Sütün yoğunluğu ve yağı az ise daha az sirke kullanabilirsiniz Sirkenin geri kalanını sütün kesildiğine tam olarak kanaat getirene kadar yavaş yavaş ilave etmeye çalışınız En son bir su bardağı ayranı ilave etmemiz gerekiyor ve eklemeden sonra kısık ateşte kaynatma işlemine devam etmeliyiz

Ayran kullanımı tamamen isteğe bağlıdır Lorun biraz daha fazla olmasını isteyenler ve lorun tatlımsı tadını biraz olsun gidermek için ekleyebilirler Yani biraz damak zevki ile alakalı bir durum olduğunu söylemekte fayda görüyorum Yoğurt tadını biraz nötrleştirdiğini söyleyebilirim Diğer turlu lorun tatlımsı bir tadı oluyor

Sütü limon ya da yoğurtla da kestirilmesi mümkündür Bu artık tercihinize kalmış Süt tamamen kesildikten sonra ılıyana kadar kapağı açık bekletmek gerekiyor Kesiğe bir yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynar suda kaynattıktan sonra temiz bir tülbentten süzüyoruz

Biraz süzüldükten sonra üzerine bir ağırlık koyarak sabaha kadar preslemek gerekiyor Böyle kalıp halinde olması yine tercihinize kalıyor Çoğu zaman presleme yapılmadığını görüyoruz Üzerini strec filmle kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz Diğer peynirlere oranla pek dayanıklı bir peynir değildir Bir hafta içinde tüketilmesi gerekiyor
 

Similar threads

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan lor peyniri evde kendiniz yapmayı denediniz mi? Ev yapımı lor peyniri tarifi ile enfes lor peynirleri yapabilir ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilirsiniz. Kendi lor peynirini evde yapmak isteyenler evde lor peynir nasıl yapılır merak ediyor. Gelin birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
264
Lor Peynirli Pişi Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: *yarım paket yaş maya *2,5 su bardağı un *Yarım fincan sıvı yağ *Tuz *Su İç için: *200 gr lor *Yarım fincan süt *Kekik *Tuz Lor Peynirli Pişi Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemeleri karıştırılarak ılık su eklenerek kulak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Lor Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *1 paket kuru toz maya *1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek) *1 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı sıvı yağ *2 yemek kaşığı toz şeker *1 tatlı kaşığı tuz *4 55 su bardağı kadar un İç malzemesi için; *Lor peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Bağışıklık sistemi zayıf bireylerin, atletlerin, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olan lor peynirinin sıhhate faydaları saymakla bitmiyor. Besin pahası epey yüksek olan lor peyniri, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde insan bedeni için birçok yarar sağlamaktadır. Gelin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Lor Peyniri Üretimi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı sütBirkaç damla limon suyu1 yemek kaşığı yoğurt Lor Peyniri İmali Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Süt küçük bir tencerede kaynatılır. Kaynayan süte limon damlatılır ve yoğurt eklenir. Bu sayede sütün kesilmesi sağlanır. Suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,506Konular
983,056Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt