Lor Peyniri Ve Peynir Altı Suyu (Bebekler İçin) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg süt (hazır kullanmadım)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Lor Peyniri Ve Peynir Altı Suyu (Bebekler İçin) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle emniyetli bir sütçü den aldığımız sütü evvela kaynatıyoruz .
- Ben daha evvelden kaynatılmış süt ile yaptım.
- Sütü bir tencereye alıp kaynayana kadar bekliyoruz kaynadıktan sonra içerisine yoğurdumuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynamasını sağlıyoruz aralıklı olarak karıştırıyoruz.
- Zati yavaş yavaş pelte formuna geldiğini ve sütun büsbütün kesildiğini göreceksiniz.
- Sonra ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra bir tülbent yahut pak bezden süzdürüyoruz.
- Çıkan suyunu asla atmayın, peynir altı suyu bebeklerimize çok yararlı buz poşetlerine yahut pet bardaklarda dondurarak mamalara katabilirsiniz.
- Peynirimizin suyunu güzelce çıkaralım sonra ben bir kavanoza koyup sakladım.