teknolojiuzmani
FD Üye
Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 kg un 7 su bardağı
- 1 kase lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Lor Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin kabin içerisine tereyağ ,ılık su, şeker ,yumurta akı ekleyip biraz karıştıralım yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
- O sırada iç harcını hazırlayalım. Maydanozları ince ince doğrayalım.
- Peynirin içine ekleyelim tuzu da atalım karıştıralım.
- Gelelim hamurun üretimine 18 eşit bezeye ayıralım.
- Hamuru akabinde bezenin ortasına elimizle açalım.
- Fotoğraftaki üzere akabinde peynirimi harçtan koyup elimizin yakın tarafıyla ortasına üstüne bastıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine bütün hamurları dizelim.
- Son olarak yumurta sarısının içine sütü ekleyip çırpalım ve hamurların üzerlerine sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.Deniyenlere şimdiden afiyet olsun ????.