Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lor Peynirli Poğaça

Lor Peynirli Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
lor-peynirli-pohca.jpg

Lor Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram tereyağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 kg un 7 su bardağı
İçi için
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Lor Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Derin kabin içerisine tereyağ ,ılık su, şeker ,yumurta akı ekleyip biraz karıştıralım yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Üzerini kapatalım 1 saat mayalandıralım.
  3. O sırada iç harcını hazırlayalım. Maydanozları ince ince doğrayalım.
  4. Peynirin içine ekleyelim tuzu da atalım karıştıralım.
  5. Gelelim hamurun üretimine 18 eşit bezeye ayıralım.
  6. Hamuru akabinde bezenin ortasına elimizle açalım.
  7. Fotoğraftaki üzere akabinde peynirimi harçtan koyup elimizin yakın tarafıyla ortasına üstüne bastıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine bütün hamurları dizelim.
  8. Son olarak yumurta sarısının içine sütü ekleyip çırpalım ve hamurların üzerlerine sürelim.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.Deniyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Lor Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt