Lor Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tuzsuz lor peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı pirinç unu
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Susam
Lor Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Beş dakika kadar kısık kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Tatlının hamuru için verilen bütün materyalleri demir bir kaşığın art kısmıyla eze eze karıştırıyoruz.
- Cıvık kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru sıkma torbasına koyup fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
- Üzerlerine susam serpip evvelce ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerine döküyoruz.
- Tatlı şerbetini çekince isteğe bağlı olarak krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz.