Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lotus Bisküvili Cheesecake

Lotus Bisküvili Cheesecake
0
49

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • (çapı 20 cm olan kelepçeli kalıp için)
Taban için:
  • 150 gram lotus bisküvi
  • 50 gram tereyağı
Ara kat kreması için:
  • 375 gram süzme yoğurt
  • 100 gram labne
  • 100 ml krema
  • 1/2 (yarım) paket dr oetker vanilyalı puding (toz olarak kullanılacak)
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
Üst krema için:
  • 150 gram lotus krema

Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Taban için, bisküvi tane tane kalmayacak biçimde rondodan geçirilir, tavada erittiğimiz tereyağı ile karıştırılır.
  2. Kalıbın tabanına fırın kağıdı yuvarlak kesilir, yayılır.
  3. Kalıbın dışına da alüminyum folyo sarılır.
  4. Tereyağıyla karıştırdığımız bisküvi kelepçeli kalıba bastırarak yayılır, tabanı düz olan bir bardak yahut kaseyle üzerine bastırılır.
  5. Ara kreması için, çırpma kabına yumurtalar hariç tüm gereç alınır, yeterlice çırpılır.
  6. Daha sonra birinci yumurta eklenir, çırpılır; sonra 2. Yumurta eklenir ve tekrar çırpılır, bisküvinin üzerine dökülür.
  7. Fırın tabanın iki yanına, ısıya güçlü iki kapta su konur. (kremanın çatlamaması için) fırın 175 dereceye ayarlanır ve ısınınca cheesecake sürülür.
  8. Fırına sürdüğümüz cheesecake üzeri kızarmaya başlayınca fırın kapatılır, kapağı hiç açılmadan 15 dakika fırında bekletilir.
  9. 15 dakika sonunda fırının kapağı yarım aralanır, cheesecake yaklaşık yarım saat daha fırında bekletilir; sonrasında fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  10. Üst kreması için, 150 gram lotus krema bir kaseye ya da cezveye alınır, sıcak suyun içine oturtulur ve erimeye bırakılır.
  11. Soğuyan kekin üzerine gezdirdikten sonra tekrar buzdolabına kaldırılır.
  12. Üzerinin süsü için de rondodan geçirdiğimiz 3-4 adet lotus bisküvi kullanılır.
  13. 1 gece buzdolabında beklettiğimiz cheesecake sonraki gün servis edilir.(cheesecake, büyük kelepçeli kalıba yapılacak olursa tüm materyalin iki katı, yalnızca yumurta sayısı 3 olarak kullanılacak. ) Kolay mı kolay, olağanüstü bir lezzet…deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Lotus Bisküvili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt