Lotus Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram labne peyniri
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 200ml krema
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- Taban için;
- 1 paket lotus bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
- Sos için;
- 1 kutu lotus krema
Lotus Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba öncelikle lotus bisküvileri robottan geçiriyoruz. Eritilmiş tereyağı ile buluşturuyoruz kelepçeli kalıbımıza iyice yayıyoruz. buzluğa alıp, kalıplaşmasını bekliyoruz diğer malzemeleri hazırlayana kadar donmasını sağlıyoruz.
- Bu sırada uygun bir kaba labne peyniri ve şekerimizi alıyoruz el çırpıcısı ile çırpıyoruz, daha sonra nişastayı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz 200 milim kremayı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- En son yumurtaları teker teker ekleyip bu şekilde çırpma işlemine devam ettiriyoruz kalıbınızı buzluktan çıkarıyoruz harcımızı içine döküp, 160-170 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Ortalama 35 ile 45 dakika arası pişiyor fırına göre cheescakemizi fırında iken sarsalım hafif sallanıyorsa fırında bırakıp 10 dk bekleyelim Bu şekilde olduğunu gördüğümüzde fırını kapatalım bu şekilde 10-15 dakika bekletelim fırının içinde.
- Daha sonra fırından alalım vardır lotus kremasına kaynayan bir suyun içine ekleyelim su kaynadıkça lotus kreması kendi kavanozunda eriyor zaten. Eridikten sonra siz kekimizin üzerine iyice yayalım.
- Daha sonra ben gold çikolata ile bazı çizgi şekiller yaptım siz ben gibi yapmaya bilirsiniz yaban mersinine süsledim bu şekilde hazır hale getirdim. Bir gün dinlenmesinde yarar var lezzeti ve kıvamı açısından afiyet olsun????