Lotus Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için;
- 200 gram lotus bisküvi
- 80 gram tereyağı
- 750 gram quark (Labne)
- 170 gram frischkäse (krem peynir)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket vanilya
- 400 gram lotus biscoff
- 12-13 adet lotus bisküvi
Lotus Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- Tereyağı bir tavada eritip bisküvimizin üzerine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri güzelce kalıba yayıyoruz.
- Bir bardakla üzerine bastırıp düzeltiyoruz ve buzdolabında 10 dk dinlendiriyoruz.
- Kremamız için bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra kalıbımıza döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 60-65 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Lotus sosunu kavanozuyla birlikte benmari yolu eritip cheesecake mizin üzerine döküp güzelce yayıyoruz
- Buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.