Lotus Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı İçin
- ️ 1 paket lotus bisküvi (5-6 adedini üzerini süslemek için ayırıyoruz)
- ️ 70 gram eritilmiş tereyağı
- ️ 500 gram süzme yoğurt
- ️ 500 gram sürme beyaz peynir (Tuzsuz)
- ️ 200 ml sıvı krema
- ️ 3 yumurta
- ️ 1.5 yemek kaşığı un
- ️ 1.5 yemek kaşığı nişasta
- ️ 1 su bardağı şeker
- ️ 2 paket vanilya şekeri
- ️ Yarım limon suyu
- ️ 1 tatlı kaşığı kurutulmuş limon kabuğu
- ️ 1 kavanoz lotus kreması
- ️ 5-6 lotus bisküvisi
Lotus Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirip üzerine eritilmiş tereyağı döküp karıştıralım. 26 cm’lik kalıba uygunca bastırarak yayalım ve 15-20 dakika buzlukta bekletelim.
- Kreması için bütün gereçleri sırasıyla ekleyip karıştırıyoruz, bu basamakta el çırpıcısı kullanın. Mikser kullanmayın, zira kremaya çok hava girdiği vakit kabarıp sonrasında çökme oluyor!.
- Alt tabanına kremayı aktarıyoruz. Kalıbın etrafını alüminyum folyoyla kaplıyoruz, kenarları kızarmasın. Evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda yaklaşık 40-50 dakika pişiriyoruz.
- Fırının altına bir kap su koyalım çatlamaması için. Cheesecakemizi fırından alalım, kalıbı salladığınızda ortası sabitse pişmiş demektir. Üzeri için lotus kremasını benmaride ısıtın.
- Oda sıcaklığında soğuyan cheesecake üzerine lotus kremasını döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. En az 5-6 saat yahut bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın????.