Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake
0
26

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
lotus-cheesecake.jpg

Lotus Cheesecake Tanımı İçin Materyaller


Tabanı için;
  • 1 paket lotus bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için;
  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Çok tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı un (Çok tepeleme olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
Üzeri için;
  • Lotus krema
  • Lotus bisküvi

Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bisküvileri rondodan geçirip üzerine tereyağı ekleyip kelepçeli kalıbın tabanına bardakla bastırıp yayıyoruz.
  2. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirip, soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yumurta labne krema dahil oda ısısında olmalı.
  4. Labne ve kremayı çırpıcı ile çırpıyoruz. Şeker labne içinde erimeli ancak çok sıvılaşmamalı.
  5. Daha sonra krema, un nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  6. En son yumurtaları teker teker çırpıp, bisküvili tabanın üstüne döküyoruz.
  7. Kalıbın kenarlarını aluminyum folyo ile kaplıyoruz. Fırına bir kapta su koyuyoruz.
  8. Evvelden az ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz. 45 dakika sonunda kelepçeli kalıbı sallıyoruz kenarları sabit ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir. Fırının kapağını yarı aralık bırakıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Lotus kremayı benmari tarzı eritiyoruz. Soğuyan cheesecaken üzerine döküyoruz. Bir gece dolapta bekletip, kenar kısımlarını bisküvi ile süsleyip servis ediyoruz.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt