
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Krema için;
- 700 gram labne
- 200 gram krema
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 300 gram lotus bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
- Lotus kreması
- Çekilmiş lotus bisküvi
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküviyi rondodan geçirin içine tereyağını ekleyip uygunca karıştırın .
- Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz 24 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yayıp bastırın 5 dakika buzdolabında bekletin.
- Kremayı yaparken birinci olarak labne, şeker, limon suyu ve kremayı karıştırın teker teker içine yumurtaları ekleyin uygunca yedirin.
- Daha sonra unu ve nişastayı ekleyin karıştırın.
- Bisküvili tabanın üzerine dökün.
- Kalıbın kenarlarını folyo ile kaplayın (kenarlarının beyaz kalması için. )
- Daha sonra 160 derecelik fırında 1 saat pişirin. ( tepsinin tabanına su dolu bi kap koyarsanız cheesecake’niz çatlamaz. )
- Üzerini hazırlamak için lotus kremasını mikrodalga da 20 saniye ısıtın sıvı hale gelince pişen cheesecake’in üzerine sıcakken dökün.
- 1 gece buzdolabında bekletip süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.