Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağ,şeker, yumurta ve vanilya koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Başka materyalleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun 4/1 ini ayırıp öteki kısmını 24 ‘lü muffin kalıbının içine ortaları çukur olacak biçimde yerleştirilir.
- Hazırlanan hamurların ortasına birer çay kaşığı lotus kreması koyulur.
- Ayırılan başka hamurdan küçük toplar yapıp avcumuzun içinde açıp kurabiyelerin üzerine kapatılır.
- Hazırlanan kurabiyeler 180 derece ısınmış fırında 25 dakika denetimli olarak pişirilir.
- Pişirilip soğuyan kurabiyeler sıcak suda bekletilmiş lotus kreması ile süslenir.(bir buzdolabı poşetine lotus kremasından 1-2 kaşık koyup sıcak su dolu tasın içinde yumuşayana kadar bekletilir. Poşetin ucunu minik kesip yumuşayan kremayı akıtıyoruz)