Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Kreması için:
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı süt ( bardak ölçüm 200 ml )
- 2 adet yumurta sarısı
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket çırpılmış sıvı krema
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay k. kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 çay bardağı sıcak su
Lotus Kremalı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kremayı yapmaya başlayalım, un ve nişastayı tencereye alıp sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ,sütte güzelce açılsınlar.
- Şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip yeterlice el çırpıcısı ile çırpalım.
- Ocağı açıp göz göz olana kadar pişirelim hayli katı kıvamda olucak.
- Ocağın altını kapatıp içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip yeterlice yedirelim ,bir kaba aktarıp kremaya değecek formda streçleyip oda ısısına geldiğinde dolaba kaldıralım (streçin değmesinin gayesi kabuk tutmaması için)( en az 4 saat beklesin yada bir gün öncesinden yapıp sonraki günü kullanın).
- Kekin yapılışı:Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpıp, içerisine elenmiş kuru materyalleri ekleyip çırpalım .
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp harcı dökelim yayalım.
- 170 derece fırında pişirelim keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Sonrasında kullanacağımız kuplardan daha küçük yuvarlaklar keselim, kenara alalım.
- Kremayı dediğim müddetlerde dinlendikten sonra 1 paket soğuk sıvı kremayı biraz çırpacağız hafif ağırlaşacak fakat çok çıpmayacağız.
- Hazırlamış olduğumuz kremanın streçini alıp 3-4 dk çırpalım .
- Hazırlanmış olduğumuz sıvı kremayı içerisine döküp 3-4 dk çırpıp kremayı hazır hale getirelim.
- Kuplara evvel krema sonra ortasına kek, kekin üzerini kahveli sos ile 2-3 tatlı kaşığı ile ıslayıp sola kaydırarak benim yaptığım üzere yapabilirsiniz.
- Lotus kremamın kavanozunu sıcak suya koydum ve akışkan hele geldi o denli kullandım.