Lotus Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı kurabiye baharatı
- Alabildiği kadar un
- Tarçın, toz zencefil, toz karanfil, toz kişniş, kakule tozu
Lotus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri bir kaba alın, unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan modüller kopartarak yarım cm kalınlığında ince bir biçimde oklavayla açın.
- Bıçak yardımı ile dikdörtgen halde kesin.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika denetimli bir halde pişirin.
- Dağılmaması için büsbütün soğuduktan sonra tepsiden alın.