teknolojiuzmani
FD Üye
Lotus Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 200 gram toz şeker
- 150 gram un
- 50 gram nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- Lotus bisküvisi
Lotus Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanyası için; sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Mümkünse beyaza sarı karışmasın yoksa güzel kabarmaz.
- Beyazı şanti kıvamında olacak, yani kaseyi ters çevirsen düşmeyecek kıvamda 12 -15 dakika.
- Yumurta sarısını, 200 gram şekerle çırpıyoruz. Şekerle iyice bütünleşip hafif rengi açılıyor o şekil olana kadar çırpıyorsunuz.
- 150 gram un, 50 gram nişasta, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırıp eliyorsun. Onuda 3 seferde yavaşça yedire yedire karışıma ekliyorsunuz.
- Yumurta akını yavaşça karışıma ekliyoruz ama 3 e bölüyoruz ben yedire yedire söndürmeden yapıyorum öyle yapın güzel kabarsın ????
- 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz kurdan kontrolü yaparak çıkarıyoruz tavsiyem bir gün önceden yapıp bekletmeniz.
- Pandispanyayı üçe bölüyoruz.
- Muhallebi için; vanilya ve kremşanti hariç hepsini orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz ve vanilya kremşantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Üçe böldüğümüz pandispanyaya muhallebimizi döküyoruz, yine bir gece bekletmenizi tavsiye ederim. Olmazsa buzlukta 2 3 saat dinlendirin.
- Süsleme için; lotus bisküvilerini robottan geçiriyoruz kenarlarını kaplıyoruz süslemeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz afiyet olsun ????????????