
Lotus Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 125 gram lotus bisküvi
- 5 yemek kaşığı lotus biscoff krema
- 2 adet muz
Lotus Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin. Ben 25 x 35 cm lik alüminyum tepsiye döktüm. Üzerine bardak ile uygunca bastırın. Daha sonra muhallebi için tencereye tereyağı alıp eritin.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Tozşeker ve vanilini de ekleyip kaynanana kadar pişirin. Sıcak muhallebiyi bisküvi üzerine dökün.
- Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra buzdolabında 1 saat bekletin.
- Lotus sürülebilir biscoff kremasını kavanozla birlikte sıcak su dolu bir kaseye oturtup erimesini bekleyin.
- Eriyen kremayı buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine döküp spatula ile yayın. İstediğiniz boyutta kesip muz koyun.
- Spatula yardımıyla sarın. Yarım saat daha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.