
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Lotus bisküvi
- Lotus biscof krema
- Beyaz çikolata
Lotuslu Bardak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın.
- Altını yakıp kaynayıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını da ekleyin ve mikserle 5 dakika kadar çırpın.
- İstediğiniz bardakların içine biraz su koyup çalkalayın ve suyu dökün.
- Üzerine muhallebiden dökün.
- Buzdolabına koyup en az 3 saat bekletin.
- Kıvam alan muhallebiyi kalıptan çıkarıp kenarlarını rondodan geçirilmiş lotus bisküviye bulayın.
- Lotus biscoff krema kavanozunu sıcak su dolu bir kaba alıp erimesini sağlayın.
- Tatlının üst kısmına dökün.
- Eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.