Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Macar Kebabı

Macar Kebabı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
macar-kebabi.jpg

Macar Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • Sıvı yağ
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye ya da konserve
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Macar Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patates ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartarak hazır hale getiriyoruz ve diğerlerine geçiyoruz
  2. Etimizin üstünü geçecek kadar su koyup tencere de 10 dk haşlıyoruz. Fazla kalan suyu süzüp içerisine biraz sıvı yağ, tereyağ ekleyip hafif kavuruyoruz.
  3. İçine sarımsak doğruyoruz ve haşlanmış bezelyeleri de ekleyerek kavuruyoruz en son doğranmış domatesleri de ekleyerek 5 dk kavuruyoruz.
  4. Kızarttığımız patatesi patlıcanı da bu karışma ekliyoruz karıştırıp tepsiye alıyoruz.
  5. Üzerine beşamel sosu döküyoruz.
  6. Beşemal sos : terayağ eriyince un ekleyip kavur ve sütü yavaşça ekle çırp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenir.
  7. En üste kaşar rendeleyip önceden ısınan 180 derecelik fırına kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Macar Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt