Resimli Macar Mercimek Corbası Tarifi
Macar Mercimek Corbası Tarifi
Macar Mercimek Corbası nasıl yapılır
Macar Mercimek Corbası Tarifi Resimli
imagesmacarmercimekcorbasitarifiresimli5ad44bd94c8b0
45 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
1 adet defne yaprağı
Kara biber
12 yemek kaşığı domates salcası
Sirke
1 cay kaşığı kırmızı toz biber (veveya)kırmızı pul biber
Sıvı yağ
1 tutam frenk kimyonu
2 25 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı sebze konsantresi (vegeta)
1 su bardağı dolusu yeşil mercimek
Yapılışı
Kuru soğanı ayıklayıp yıkayın, ve ince centin Az sıvı yağda az kavurun Ustune, frenk kimyonu ilave edin Sonra, domates salcası, kırmızı toz veya pul biber, tuz, kara biber, defne yaprağı, hardalı koyun Hepsini iyice harmanlayın
Beri yanda, bol suyla yıkadığınız mercimeği tencereye katın Harcın her tarafına yedirerek
guzelce karıştırın Uzerine, 45 su bardağı ılık su ilave edin 1 tatlı kaşığı vegeta’yı koymayı da unutmayın Hepsini bir arada pişirin
Ayrı bir yerde, bir teflon tavaya az sıvı yağ koyun Isıttığınız bu yağda, 2 25 yemek kaşığı unu, yanmadan, hafifce ve devamlı karıştırarak kavurun Uzerine, bir tutam kırmızı toz biber serpin Macaristan’da kırmızı pul biber olmadığı icin, devamlı kırmızı toz niber kullanıyorlar Arzu eden, aşırıya kacmamak şartı ile, pekala kırmızı pul biber de deneyebilir
Corbayı hazırlarken, gerekirse, cok az soğuk su katılabilir AMA, AZAR AZAR Kİ, CORBA KIVAMLI OLSUN İKRAM EDERKEN,UZERİNE AZ SİRKE KOYMANIZ TAVSİYE EDİLİR
alıntı
Macar Mercimek Corbası Tarifi
Macar Mercimek Corbası nasıl yapılır
Macar Mercimek Corbası Tarifi Resimli
imagesmacarmercimekcorbasitarifiresimli5ad44bd94c8b0
45 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
1 adet defne yaprağı
Kara biber
12 yemek kaşığı domates salcası
Sirke
1 cay kaşığı kırmızı toz biber (veveya)kırmızı pul biber
Sıvı yağ
1 tutam frenk kimyonu
2 25 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı sebze konsantresi (vegeta)
1 su bardağı dolusu yeşil mercimek
Yapılışı
Kuru soğanı ayıklayıp yıkayın, ve ince centin Az sıvı yağda az kavurun Ustune, frenk kimyonu ilave edin Sonra, domates salcası, kırmızı toz veya pul biber, tuz, kara biber, defne yaprağı, hardalı koyun Hepsini iyice harmanlayın
Beri yanda, bol suyla yıkadığınız mercimeği tencereye katın Harcın her tarafına yedirerek
guzelce karıştırın Uzerine, 45 su bardağı ılık su ilave edin 1 tatlı kaşığı vegeta’yı koymayı da unutmayın Hepsini bir arada pişirin
Ayrı bir yerde, bir teflon tavaya az sıvı yağ koyun Isıttığınız bu yağda, 2 25 yemek kaşığı unu, yanmadan, hafifce ve devamlı karıştırarak kavurun Uzerine, bir tutam kırmızı toz biber serpin Macaristan’da kırmızı pul biber olmadığı icin, devamlı kırmızı toz niber kullanıyorlar Arzu eden, aşırıya kacmamak şartı ile, pekala kırmızı pul biber de deneyebilir
Corbayı hazırlarken, gerekirse, cok az soğuk su katılabilir AMA, AZAR AZAR Kİ, CORBA KIVAMLI OLSUN İKRAM EDERKEN,UZERİNE AZ SİRKE KOYMANIZ TAVSİYE EDİLİR
alıntı