iltasyazilim
FD Üye
Macaron Tarifi İçin Malzemeler
*80 gram yumurta beyazı
*160 gram toz şeker
*140 gram toz badem
*50 gram pudra şekeri
Kreması için;
*100 gram krema
*200 gram kuvertür çikolata
Macaron Tarifi Yapılışı Yumurta beyazı ve toz şeker 15 dk çırpılarak mreng oluşturulur (yüksek devirde kar haline gelene kadar çırpılmalıdır) Ayrı bir kapta toz badem ve pudra şekeri harmanlanır ve isteğe göre gıda boyaları da ilave edilir Yumurta beyazı karışımı da toz bademin üzerine ilave edilir ve söndürmeden karıştırılır Krema torbasına alınır ve çok büyük olmadan macaron sıkılır Ancak çok yakın sıkılmamalıdır*En son tepsi vurularak içindeki hava boşluklarının çıkması sağlanır*125 derecede 1520 dk pişirilir
Kreması için;*krema ocakta kaynatılır Ocaktan alınca içine çikolata ilave edilir İsteğe bağlı esans ve boyalarda ilave edilebilir
Püf noktaları
1Mreng iyi kabartılmalıdır
2Mreng yapıldıktan sonra çok uzun süre bekletilmemelidir(sulanır)
3Son aşamada söndürmeden karıştırılmalıdır
4Boya ilave edilirken azar azar kullanılmalıdır
5Kullanılan kaplar tamamen kuru olmalıdır
6Mreng yaparken kesinlikle az bile olsa yumurta sarısı karıştırılmamalıdır
7Sürekli aynı yönde çırpılmalıdır
8Tepside bekletilmemelidir Eğer bekletilecekse de 45 dk’yı geçmemelidir
9Klima ve hava akımı olan yerde bekletilmemelidir
*80 gram yumurta beyazı
*160 gram toz şeker
*140 gram toz badem
*50 gram pudra şekeri
Kreması için;
*100 gram krema
*200 gram kuvertür çikolata
Macaron Tarifi Yapılışı Yumurta beyazı ve toz şeker 15 dk çırpılarak mreng oluşturulur (yüksek devirde kar haline gelene kadar çırpılmalıdır) Ayrı bir kapta toz badem ve pudra şekeri harmanlanır ve isteğe göre gıda boyaları da ilave edilir Yumurta beyazı karışımı da toz bademin üzerine ilave edilir ve söndürmeden karıştırılır Krema torbasına alınır ve çok büyük olmadan macaron sıkılır Ancak çok yakın sıkılmamalıdır*En son tepsi vurularak içindeki hava boşluklarının çıkması sağlanır*125 derecede 1520 dk pişirilir
Kreması için;*krema ocakta kaynatılır Ocaktan alınca içine çikolata ilave edilir İsteğe bağlı esans ve boyalarda ilave edilebilir
Püf noktaları
1Mreng iyi kabartılmalıdır
2Mreng yapıldıktan sonra çok uzun süre bekletilmemelidir(sulanır)
3Son aşamada söndürmeden karıştırılmalıdır
4Boya ilave edilirken azar azar kullanılmalıdır
5Kullanılan kaplar tamamen kuru olmalıdır
6Mreng yaparken kesinlikle az bile olsa yumurta sarısı karıştırılmamalıdır
7Sürekli aynı yönde çırpılmalıdır
8Tepside bekletilmemelidir Eğer bekletilecekse de 45 dk’yı geçmemelidir
9Klima ve hava akımı olan yerde bekletilmemelidir