Magma Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek İçin
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 tepeleme kaşık un
- 1 tepeleme kaşık nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 70 gram tereyağı
- 2/3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı instant kahve
Magma Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 26 cm kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir. Kalıbın kenarları yağlanır.
- Muhallebi gereçleri karıştırılır. Orta ateşte pişirilir. Soğuması için kenara alınır.
- Kek için, şeker ve kaynar su karıştırılır. Yumurtalar eklenip krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Tekrar çırpılır. Kuru materyaller eklenip karıştırılır.
- Fırın 180 derecede ısıtılır. Kek kalıbına evvel kek harcı konur. Soğumuş muhallebi kek harcının ortasına tepeleme konur.
- Evvelden ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirilir.
- Süt ve kahve karıştırılır. Fırından çıkan kekin üzerine dökülür. Oda sıcaklığına gelen kek servis edilebilir. Afiyet olsun ????