Magnolia (Muzlu Magnolya) Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un tepeleme
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık labne ( Yahut 1 paket toz krem santi)
- 1 paket bebe bisküvisi
- 2 tane büyük muz (yada 3 küçük muz)
Magnolia (Muzlu Magnolya) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya ve labne hariç bütün muhallebi materyallerini birleştirelim.
- Ocağa alalım orta ateşte karıştıralım kıvamı oluşup kaynayınca altını kısıp biraz karıştırıp kapatalım.
- Vanilyayı ekleyelim mikserle biraz çırpalım sonra içine labneyi katalım ve mikserle güzelce çırpalım.
- Muzları verev olarak ince halde dilimliyoruz kalan muzları küp küp doğruyoruz. İster cam bardak isterseniz kap kullanabilirsiniz.
- Bebek bisküvisi havanda biraz kesimli olacak formda dövdüm siz rondodan geçirebilirsiniz.
- En altta 1 kaşık bisküvi üzerine küp doğranmış muzları koyuyoruz kapların yan tarafına muzları yerleştiriyoruz.
- Sonra bisküvinin üzerine muhallebi koyalım.
- Üzerine 2 kaşık bisküvi tekrar muhallebi koyalım.
- Üzerine 2 kaşık bisküvi ekleyip tamamlıyoruz servis ederken üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun????not: şayet labne yerine krem şanti kullanacaksanız şeker ölçüsünü bir parmak azaltmalısınız.