
Magnolia Pasta (Çilekli Yaz Rüyası) Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
- Ben hazır pandispanya keki kullandım.
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım paket krema
- Yarım kilo çilek
- 1 su bardağı bitter damla çikolata
- Çileklerin kararmaması için jöle
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı şeker
Magnolia Pasta (Çilekli Yaz Rüyası) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kelepçeli kek kalıbına pandispanya keki alıyoruz. Ortadan ikiye bölüp alt kısmını yerleştiriyoruz. Öteki tarafta muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.
- Vanilya ve tereyağı hariç bütün gereçler karıştırılarak ocağa alınır. Göz göz olana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır. Akabinde vanilya ve tereyağı konarak güzelce çırpılır. Ilımaya bırakılır.
- Çilekler ortadan ikiye dik bir biçimde bölünerek kekin etrafına dizilir. Bir taraftada jöleyi hazırlıyoruz. Nişasta su ve şeker bir küçük sos tavasına konarak göz göz olana kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
- Çilekleri dizdikten sonra soğuyan muhallebiye yarım paket krema konarak çırpılır. Daha sonra kekimizin üzerini kapatacak formda dökülür.
- Pastamızın ortasına bitter damla çikolataları ve çilekleri yerleştirilir. Sonrasında. Çileklerim kararmaması için hazırladığımız jöleyi çileklerimizin üzerine küçük küçük dökebilirsiniz.
- Akabinde başka üst kekimizi koyabilirsiniz. Tekrar birebir formda muhallebiyi koyup dilediğimiz üzere süsleyebiliriz. ????
- Üstteki çileklere de tekrardan kararmaması için jöleyi döküp pastamıza son dokunuşları yapabilirsiniz ????dolapta bir gün bekletip yemeye başlayabilirsiniz ????çok hafif ve yaz pastası ????şimdiden afiyet olsun.