Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- Yarım kg çilek
- 1.5 paket burçak bisküvi
Magnolia Tanımı Yapılışı
- Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu alalım.
- Ocağa alıp çırpma teliyle kıvamı yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp soğuması için kenara bırakalım.
- Soğurken orta ara da karıştıralım üstü kabuk tutmasın.
- O ortada bisküvileri rondodan geçirelim.
- Soğuyan muhallebiye vanilya ve sıvı krema yı ekleyip mikserle güzelce çırpalım.
- Çilekleri ince dilimler halinde keselim.
- Kupların en tabanına 1 yemek kaşığı bisküviden hisse edelim.
- Çilekleri kaselerin kenarlarına dik olacak biçimde dizelim.
- Muhallebi ek edelim.
- Daha sonra bir kat daha bisküvi ve muhallebi ek edip en son bisküvi ile bitirelim.
- 1 gece buzdolabında dinlenirse daha lezzetli olur.