Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 15 adet çilek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema
Magnolia Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti burçak bisküviyi rondoda çekip toz haline getirelim.
- Krema hariç, muhallebi materyali ile muhallebimizi hazırlayalım. Süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpıp ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.
- Yıkayıp süzülmüş olan çilekleri dilimleyelim.
- Soğuyan muhallebi içine 1 kutu kremayı ekleyip ve çırpalım.
- Bardakların en alt kısmına, muhallebi, üzerine rondadan çekilmiş bisküviden koyalım. Bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirelim.
- Tekrar üzerine muhallebi koyalım, üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi koyalım.
- En üstünü çilek dilimleri ile süsleyelim. (buzdolabında 4-5 saat soğutup, servis yapalım. ).