Magnolia Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 kutu krema (200ml)
- 1 kutu krema (200ml)
- 200 gr sütlü çikolata
- 1 paket bebe bisküvisi (172gr’lık paket yetiyor) yahut oreo
- 2 adet muz (arasına ve üzerine)
- Fındık içi (iri çekilmiş)
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, yumurta sarısı, toz şeker, nişasta ve tuzu bir kapta güzelce karıştırın.
- Süzgeçten süzerek tencereye alın.
- Daima karıştırarak pişirin ve kaynamaya başladıktan 3-5dk sonra altını kapatıp tereyağ, vanilin ve kremayı ekleyip karıştırın.
- Birinci sıcaklığı çıkınca streç yahut buzdolabı poşetiyle üzerini kapatın, kabuklanmaması için.
- Bu biçimde 3-4 saat buzdolabında dinlendirin kıvam alsın.
- Ganaj için, kremayı bir tencereye alıp ısıtın.
- Katiyen kaynamasın yalnızca ısınsın.
- Isındıktan sonra altını kapatıp çikolataları ekleyin ve çikolatalar büsbütün eriyene kadar karıştırın.
- Ganaj da bir müddet dinlensin, kıvam alsın.
- Bisküvileri rondodan çekip hazırlayın.
- Muzları dilimleyin.
- Kupların tabanına bir kaşık bisküvi koyun, üzerine magnolia, üzerine muz, üzerine tekrar bisküvi, ganaj ve magnolia koyun.
- En üste muz ve fındık koyarak servis yapın.
- Sıralamayı istediğiniz biçimde değiştirebilirsiniz ????.
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı