Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 200 ml sıvı krema
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 80 gram margarin yahut tereyağı
- 1 paket burçak bisküvi yahut petibör bisküvi
- Çilek
- Toz antep fıstığı
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya ve tereyağ dışında tüm gereçleri tencereye alıp ocağa koymadan güzelce çırpalım.
- Ocağa koyarak kısık ateşte yavaş yavaş çırpma teli yardımıyla güzelce kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alalım. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Muhallebimiz soğurken, orta ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
- Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim.
- Soğuyan muhallebiye sıvı krema ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Çilekleri ince dilimlere keselim ve kullanacağınız kapların içine görseldeki üzere sırayla dizelim. Alt katmanına bisküvi tozunu dökelim.
- Akabinde muhallebiyi bir kepçe yardımıyla dökelim. Muhallebi üstüne bir katman daha bisküvi tozu dökelim biraz da toz antep fıstığı dökelim.
- Son kat muhallebiyi de döktükten sonra üstüne toz antep fıstığı dökelim ve çilekle güzelleştirelim. Şimdiden afiyet olsun????