iltasyazilim
FD Üye
Mahlepli Açma (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*2 yumurta
*1 fincan şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığı mahlep
*200 gr margarin ya da tereyağı
Mahlepli Açma (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Mayayı, süt ile yumuşatıyoruz, şeker, sıvı yağ, tuz yumurta aklarını ve mahlepi karıştırıp un ekliyoruz
*Hamurun yumuşak olmasına dikkat ediyoruz
*Vaktiniz varsa yaklaşık 1 saat mayalanması daha iyi olur
*Yarım saat mayalandığında şekil verebilirsiniz
*4 büyük beze yapıp bezeleri oklava yarımı ile açıyoruz
*Oda ısısında yumuşamış tereyağını üzerine sürüyoruz
*Tereyağı sürülmüş hamuru 4 köşesinden katlayıp bir kare elde ediyoruz
*Tekrar açıp 8 parçaya bölerek dilediğimiz şekli veriyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz açmaları 1520 dk dinlendirip üzerine yumurta sarısını ve susam serperek 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*2 yumurta
*1 fincan şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
*1 tatlı kaşığı mahlep
*200 gr margarin ya da tereyağı
Mahlepli Açma (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Mayayı, süt ile yumuşatıyoruz, şeker, sıvı yağ, tuz yumurta aklarını ve mahlepi karıştırıp un ekliyoruz
*Hamurun yumuşak olmasına dikkat ediyoruz
*Vaktiniz varsa yaklaşık 1 saat mayalanması daha iyi olur
*Yarım saat mayalandığında şekil verebilirsiniz
*4 büyük beze yapıp bezeleri oklava yarımı ile açıyoruz
*Oda ısısında yumuşamış tereyağını üzerine sürüyoruz
*Tereyağı sürülmüş hamuru 4 köşesinden katlayıp bir kare elde ediyoruz
*Tekrar açıp 8 parçaya bölerek dilediğimiz şekli veriyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz açmaları 1520 dk dinlendirip üzerine yumurta sarısını ve susam serperek 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz