Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mahlepli Açma

Mahlepli Açma
0
30

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
mahlepli-acma.jpg

Mahlepli Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ilik süt
  • 2 tane yumurta (Sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı silme mahlep
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya yahut yarım yas maya
Arasına sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üstü için;
  • Yumurta sarısı

Mahlepli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü şekeri ve mayayı köyünüz yeterlice karıştırınız.
  2. Sonra öbür materyalleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Bekletmeden yumurta dan biraz küçük kesimlere ayırınız çay tabağı büyüklüğünde acınız içine peynir koyunuz fırçayla tereyağı sürüp rulo yapıp, uzatınız.
  4. Sonra 2 ye katlayıp yuvarlak bir biçimde iki ucunu birleştiriniz ve yağlı kağıt serip fırın tepsisine yerleştiriniz. Üstünü kapatıp, hamur 2 katına çıkınca ya kadar tepsi mayası yapınız.
  5. Daha sonra üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derelik fırında pişiriniz.
Not: Pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Mahlepli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt